Soefi Museum

Stichting Soefi Museum Pir-o-Murshid Musharaff Khan

 

 

Noorunissa

 Guilty dogs

 Jakata

 

 Snow-drop

 Klik hier om het verhaal van Noor te lezen.

Noorunnisa Inayat-Khan is geboren in Moskou op 1 januari 1914 (europese tijd) en in Dachau omgebracht op 13 september 1944. Zij was de oudste van de kinderen van Inayat Khan en Ora Ray, bijzonder begaafd in muziek, harpspel, verhalen vertellen, schrijven, maar ook in heel practische zaken zoals het huishouden regelen. Zij en Vilayat hadden besloten om naar Engeland te gaan om zich voor de vrijheid in te zetten. Ze heeft een zware training achter de rug gehad waarover iedereen verbaasd was dat ze dat kon opbrengen. Ze is in Frankrijk gedropt, heeft 3 maanden de SS van zich af weten te houden in het bezette gebied van Parijs, is gevangengenomen, en uiteindelijk als staatsgevaarlijke persoon in Dachau terechtgekomen waar zij is omgebracht.

In november 2015 is zij in Dachau herdacht, in de Carmel kapel, in aanwezigheid van haar jongste broer, Hidayat Inayat-Khan, die alle aanwezigen bedankte dat zij gekomen waren om zijn zus te herdenken, en al die duizenden die hun leven gegeven hebben voor het grote ideaal vrijheid; hij riep op tot een betere wereld..

In het Soefi Museum zijn de boeken te vinden die over haar geschreven zijn, waaronder "Spy Princess" door Shrabani Basu.

Zij heeft zelf geschreven: de Jataka Tales (Boeddha legenden) dat in Amerika is uitgekomen als audio, met Ellen Bursteyn die de verhalen verteld, waaronder "The Guilty Dogs". En behalve dit boek heeft ze ook verhalen geschreven, waaronder Snow-Drop, dat ook in het Frans is geschreven, en dat nog op de website zal komen, omdat het zo interessant is dat - alhoewel hetzelfde verhaal - het toch een geheel andere sfeer heeft. Zij beheerste beide talen.